22/08/14 - 03:59 AM


Author Topic: Toyota Wish (03/07) untuk dijual  (Read 6704 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jamal D'Maz®

  • Warga Tegar!
  • *****
  • Posts: 2,607
  • Karma: +4/-0
  • Moving Forward........!
Toyota Wish (03/07) untuk dijual
« on: July 21, 2008, 04:12 PM »

Ada kawan ingin menjual kereta keduanya, detail seperti dibawah:

TOYOTA WISH 1.8
Manufactured: 2003
Registered: JUNE 2007
Description: FULL SPEC.(skirting, kamera depan & belakang, tinted)
History: Tip-top condition, showroom condition, accident-free, seldom used/as second car.

SELLING PRICE: RM113K (ono)

Kepada yang berminat atau mengenali sesiapa yang berminat, sila email kpd tuanpunya, Ahmad Yuzri: ayin166@yahoo.com. Saya hanya membantu mengiklankannya disini, tiada commission & harga tersebut adalah harga sebenar yang ditawarkan. Harap maklum.


Salam
 8)
« Last Edit: July 29, 2008, 08:41 AM by Jamal D'Maz® »

Offline khair

  • Ahli Belum Bayar Domain
  • Warga Tegar!
  • *
  • Posts: 214
  • Karma: +0/-0
    • Engine tuning for alternative fuel
Re: Toyota Wish (03/07) untuk dijual
« Reply #1 on: July 22, 2008, 11:03 AM »
ni no plat mana??singapore ker?? atau ilustrasi pengirim jer??  ;D

Offline mentarimerah

  • Ahli Belum Bayar Domain
  • Warga Tegar!
  • *
  • Posts: 847
  • Karma: +2/-0
Re: Toyota Wish (03/07) untuk dijual
« Reply #2 on: July 22, 2008, 11:49 AM »
no plate aje lain ...yang lain sama tapi tak serupa....menarik tapi tak berkemampuan
ROCK SAMPAI TUA......

Offline Jamal D'Maz®

  • Warga Tegar!
  • *****
  • Posts: 2,607
  • Karma: +4/-0
  • Moving Forward........!
Re: Toyota Wish (03/07) untuk dijual
« Reply #3 on: July 22, 2008, 01:58 PM »
ni no plat mana??singapore ker?? atau ilustrasi pengirim jer??  ;D


Itu 'illustration' saja le... gambo sebeno keretanya belum diterima dari penjual. Tak sempat beli filem lagi kut... Org lain pakai digicam, dia pakai camera filem lagi weh...

Tambahan kpd description:

Tujuan untuk menjual ialah kerana penjual akan menceburi industri perladangan/penternakan, perlukan modal tambahan. Bukan kerana kereta bermasalah, bukan kerana tak elok... hanya kerana keperluan semasa saja.

Salam
 8)

Offline mentarimerah

  • Ahli Belum Bayar Domain
  • Warga Tegar!
  • *
  • Posts: 847
  • Karma: +2/-0
Re: Toyota Wish (03/07) untuk dijual
« Reply #4 on: July 22, 2008, 04:48 PM »
bagus bisnes tu
ROCK SAMPAI TUA......

Offline tmnta

  • Ahli Belum Bayar Domain
  • Warga Belum Aktif
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
Re: Toyota Wish (03/07) untuk dijual
« Reply #5 on: July 28, 2008, 10:53 PM »
no plate aje lain ...yang lain sama tapi tak serupa....menarik tapi tak berkemampuan

Wish tertera kat gambar tu model 2005, ada perbezaan ngan 2003 punya model terutama dari bentuk lampu utama serta spot light. Harga 113K maybe bit high sebab harga pasaran re-cond car untuk 2003 sekitar 115K.....
tmnta

Offline ahmad yuzri

  • Ahli Belum Bayar Domain
  • Warga Segar
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +1/-0
Re: Toyota Wish (03/07) untuk dijual
« Reply #6 on: July 29, 2008, 08:34 AM »
Harga 113K maybe bit high sebab harga pasaran re-cond car untuk 2003 sekitar 115K.....
Menurut owner keta tu,price dia blh dirundingkn lg,bknnya price dia dh 'mati' kt situ.Klu ada sape2 yg nk brtanya/runding psl price,jgn risau owner dia mmg blh dbawak berunding.

Offline Jamal D'Maz®

  • Warga Tegar!
  • *****
  • Posts: 2,607
  • Karma: +4/-0
  • Moving Forward........!
Re: Toyota Wish (03/07) untuk dijual
« Reply #7 on: July 29, 2008, 08:37 AM »
Harga 113K maybe bit high sebab harga pasaran re-cond car untuk 2003 sekitar 115K.....
Menurut owner keta tu,price dia blh dirundingkn lg,bknnya price dia dh 'mati' kt situ.Klu ada sape2 yg nk brtanya/runding psl price,jgn risau owner dia mmg blh dbawak berunding.


Laa...... sapa pulak ownernya ni, wife ko kut....

Anyway, maksud ONO ialah 'On Nearest Offer'. Kalau 'nett' atau 'firm', maknanya 'non-negotiable'.

Yuzri, ko boleh jadi admin forum tak? Takde sapa lagi yang mencalonkan nama pengganti aku ni. Aku dah confirm nak jadi 'ahli berbayar biasa' start 1 Ogos ni.

Hehehe
 8)

Offline ahmad yuzri

  • Ahli Belum Bayar Domain
  • Warga Segar
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: +1/-0
Re: Toyota Wish (03/07) untuk dijual
« Reply #8 on: July 29, 2008, 08:44 AM »
Senang crita,mcm ni je lah..
"KPD SAPE2 YG BRMINAT ATAU ADA KNL DGN SAPE2 YG BRMINAT..JEMPUTLAH DTG KE SHOW ROOM DI NO.13,JLN 6/5,BSP.NK TEST DRV PUN BOLEH.."Aku lah ownernya...

Offline Jamal D'Maz®

  • Warga Tegar!
  • *****
  • Posts: 2,607
  • Karma: +4/-0
  • Moving Forward........!
Re: Toyota Wish (03/07) untuk dijual
« Reply #9 on: July 29, 2008, 08:48 AM »
Senang crita,mcm ni je lah..
"KPD SAPE2 YG BRMINAT ATAU ADA KNL DGN SAPE2 YG BRMINAT..JEMPUTLAH DTG KE SHOW ROOM DI NO.13,JLN 6/5,BSP.NK TEST DRV PUN BOLEH.."Aku lah ownernya...


Ha... kan senang. Takut nanti org kata aku markup price, makan commission pulak nanti. Walhal hanya melakukan 'cyber-community work' je...  ;D ;D ;D

Salam
 8)